Vækst – grønt og great i latinerkvarteret

Meget passende spiste vi på Vækst efter et strategiseminar, hvor forretningen jo gerne skulle vokse. Vækst er en del af Cofoco’s efterhånden ret omfangsrige familie. Den ligger i latinerkvarteret og er da i sandhed en lille oase at træde ind i med planter og drivhus-vibes.

Jeg må konstatere, at de på Vækst sætter den intime dialog i højsædet, for vi var 12, og vi var stuvet godt sammen ved ret små borde. Nedbrydning af intimsfæren kunne jo så passende ses som et led i team buildingsprocessen.

Vi startede ud med et glas bobler og som altid en fredag eftermiddag, smagte det himmelsk. Vi fik også en lille appetizer i form af en lille tartelet med creme af jordskok og med vesterhavnsost. Dertil var en karse. Besynderligt nok italesat som en grøn-karse og med pudsigt eftertryk på karse. Ret beset var det samme slags karse, som har vokset i vat i min vindueskarm gennem tiderne. Jeg kan ikke andet end tro tjeneren forveksler ordet med brønd-karse. Men nu var vi jo på restaurant og ikke til lingvisternes årsmøde – det var en herlig mundfuld og lækkert brød.

Vores forret var en smuk tallerken med saltet torsk omgivet af en en sauce og en grøn emulsion. Her med sprogligt tryk på grøn. Grøn-karsen var ikke udeladt, men gjorde sig godt i retten

Efter forretten kom et lille stentøjskrus med en ske, der blev præsenteret som en rygeostcreme med små kartofler og uden karse. Jeg husker ikke, hvad det grønne var, men jeg aner et tema for Vækst.

Kulmule

Hovedretten var et stykke stegt kulmule omkredset at en generøs mængde beurre blanc og en salat med fennikel. Saucen havde grøn purløg og små orange poppende lakserogn, der smagte dejligt salt i retten. Lækkert stykke fisk.

Ved desserten er jeg mindre opmærksom, da jeg ikke fik serveringen, men de andre spiste lystigt af isen med crumble. Det var alt i alt en dejlig aften med både vinmenu og så overraskelser fra køkkenet til en pris på 695 kr pr person. Det er et rigtig god bud på et centralt beliggende sted med god mad og hyggelige omgivelser. Grønt er både godt for øjet og for maven!

Vækst: Sankt Pederstræde 34

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *