Gartnergården i Århus kan virkelig lidt af hvert

Brunch i Århus kan godt hurtigt blive lidt den samme tur ned langs åen, hvor man bestiller den samme platte sammen med alle andre lattehungrende cafégæster. Det er der intet galt i, men denne dag tog vi en tur på landet til Gartnergården. Vi havde egentlig bare googlet os frem, men kunne da se, da vi nåede frem, at den google søgning, var der flere der havde haft held til. I hvert fald var p-pladsen stuvende fuld denne sol-søndag.

Gårdpladsen med Pizzaovn og bar

Vi havde bestilt bord, og det vil jeg anbefale, da der virker til at være rift om pladserne. Gartnergården er et stort sted, og der er mange kroge og krummelurer. Først går man gennem en større gårdbutik, der huser et bageri. Derefter gennem mere gårdsalg i form af frugt og grønt. Til sidst kæmper man sig gennem et udsalg af boligindretning, hvor prikket salatbestik står side og side med lokalproducerede bivoksbaserede kertelys og økologiske viskestykker.

Brunch

Vi styrede over gårdspladsen, hvor der var indrettet en lang bar og tilhørende træfyrede pizzaovne. Hvis ikke det var for den alkoholbegrænsende bil på parkeringspladsen ville jeg se en lys fremtid med aperol spritz og pizza der. Videre inde gennem noget almuestue og ud på en terrasse, hvor vi fandt et bord. Samme område var blevet opdaget af et ukendt antal skrigende børn, der ubetinget havde ‘the upper hand’ rent decibelmæssigt og kæmpede om forældrenes trøst og opmærksomhed. Det er svært at kæmpe mod muligheden for at klatre i halmballer. Vi tog kun kampen op mod hvepsene og hentede en kop latte.

Brunchen

Kaffen blev ledsaget af en virkelig lækker brunch med juice, brød, pølser og alt mulig andet godt. Der er flere varianter at vælge mellem, og når du nærmer dig frokost, er der også fyret op i pizzaovnene.

Udeområde

Fraregnet mange eksalterede børn var det et utrolig hyggeligt sted. Det afspejler naturligvis kun egne præferencer og kunne tjene som en reklame for andre, med behov for at kunne slippe ungerne løs. Efter brunchen måtte vi rundt i gårdens butikker. Jeg har så utrolig svært ved at behovsudsætte, når jeg er i gårdbutikker, men det lykkedes mig kun at gå derfra med vinduer, brød og nem ‘hjemmelavet’ pizza til aftenmaden.

Gartnergården er virkelig et dejligt sted, som drager en varm sommerdag, hvor åen koger over og din toværelses lejlighed mangler græsbeklædt udeservering. Brunchen er lækker og koster 199 kr. Smid lidt kaffe oveni og gå derfra med en regning på små 300 kr. Det er ganske godt! Hav lidt med i reserve til din tur gennem gårdbutikken. I challenge you: Du kommer helt sikkert ud med noget friskbagt brød og en most!

Friskbagt brød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *