Sommerballet i Karen Blixens have. Greatest hits of det kongelige teater

Kl 10 en morgen i slutningen af maj sad man parat. Jagten på de få og gratis sommerballet-billetter til det kongelige teater begyndte. Vi fik fire billetter og dermed adgang til de hellige haller, der i dagens anledning var flyttet til Rungstedlund. Selveste Karen Blixen bød os i ånden velkommen. Den fysiske velkomst stod Nicolai Hübbe for. Billed-Bladet havde trukket i arbejdstøjet og interviewede prinsesse Benedikte, der også havde tilsneget sig en gratis billet. Hun sad nok ikke og ventede ved PC’en.

Vi kom lidt før og sad med vin, frugt og sandwich på Blixens græsplæne.

Det var vel nok et bredt udvalg. Meget muskuløse mænd i hudfarvede tights og ballerinaer med taljemål som min overarm sprang og trippede rundt. Der var både noget ret dystert og intenst, lidt Sinatra jazz, yndigt blomstertema, tyrolerlook og selveste Karen Blixen med Dennis Finch Hatton. De dansede sig gennem ‘8 fantastiske fortællinger’

Sikken en yndefuld kondition og smilende ansigter, de alle lagde for dagen. Kan aldrig lade være at skænke hele setuppet med balletbørn og uddannelsen til solodanser en tanke, når jeg ser ballet. Man ved det bare er time efter time i tåspidssko mens jeg forestiller mig en lærer, der råber at de nok ikke er dygtige nok, og at de må tage sig sammen. Jeg har muligvis set for mange film, men timevis af øvelse fra barnsben er nok ikke at overtolke. 

Jeg ved ikke meget om ballet og en tre timers ballet indenfor eksempelvis tyrolertemaet ville nok have slået mig ud, men de varierende indslag holdt mig fanget i de over halvanden time det varede. Jeg tror bestemt det er værd at prøve sommerballet igen næste år, ja hvis man ikke ligefrem køber en billet til de rigtige skrå brædder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *