Smid sko og strømper året rundt i Barfodsskoven i Klovtoft

Vi besøgte Barfodsskoven, der ligger i Klovtoft i det Sydlige Jylland, i oktober måned. Man kunne måske argumentere for, at det muligvis ville være en lidt køligere oplevelse, end hvis vi havde valgt juli. Dette afholdte os ikke, og jeg er sikker på oplevelsen er forskellig alt efter årstid. Stedet er et behandlingssted, som har faste klienter. Målet er grounding og at føle sig forbundet med naturen.

Det gør man sandelig også. Vi havde bestilt tid, og man får to timer. Jeg er usikker på om alle er der alene, eller det blot var fordi trangen til at gå barfodet rundt i skoven ikke er så fremherskende i oktober. Doktoren forklarede lidt om ruten og den tyske behandlingsmetode Kneipp-vandterapi. Han anbefalede også at vi tog ruten første gang med sko på for at danne os et overblik. Det gjorde vi så.

Der er en lille kilometer rundt i barfodsskoven vil jeg vurdere. Smukke røde fluesvampe og hjemmegjort kunst popper op rundt omkring. Vi noterede os vejen og frygtede egentlig lidt at smide skoene der. Men af med sokker og sko! Første udfordring var seks murerbaljer fuldt med vand, blade og jord. Vandet gik til knæene, så hav tøj med, der kan smøges op. Det var iskoldt, og det føltes næsten varmt at træde ud på skovbunden efterfølgende. Der var en lille rute, hvor man blot skulle lukke øjnene, tage fat i en snor og gå. Meget mærkeligt, men også meget sanseligt.

Sansekasserne møder kontortæerne

Længere fremme kom forskellige kasser, måske 20 cm høje og 5 meter lange. De var fyldt med forskellige teksturer og materialer. Det kunne være skærver, grus, grankogler eller sand eksempelvis. I nogle af kasserne blev de små velmanicurerede fusser gevaldigt udfordret. Der var ingen hård hud at stå imod med. Igen handlede det om fokus. Ud af hovedet og ned og ind i kroppen ude i naturen. De anbefalede tre ture. Vi nøjedes med een og følte zoneterapien måtte virke fint på trods af vores ydmyge antal runder.

Sidste område i barfodsskoven var også bestående af vand. Her var der mulighed for at sænke hele overkroppen ned i et kar, men morsomhederne måtte her stoppe for mit vedkommende. Vi nøjedes med at soppe og afvaske de kolde fødder, det var dækket af græs, jord og gule birkeblade. Resultatet var faktisk nogen pulserende friske og ganske varme fødder. Det var i sandhed vinter-skovbadning. Det kan altså noget at kombinere de to ting. Du kan let booke tid her og det koster kun 50 kr. pr voksen. Jeg er helt sikker på at Dr. Skov kan udrette mirakler, hvis man giver det en chance.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *