Sandslotte og havnestemning i Hundested

Hvis den to værelses-lejlighed strammer lidt om skuldrene inde i byen og temperaturen ligger sidst i 20´erne, byder Hundsted på god adspredelse og en kølig brise. Langs nordkysten kan man jo passende dyppe sin krop i Kattegat inden man henunder aften kan drage mod Hundested Havn.

Der er hvert år sandskulptur festival. Den strækker sig fra maj til oktober. I år er temaet “Jorden rundt – ingen grænser”. Hvis man ikke kan komme ud i verden, må verden komme til Hundested. Kunstnere fra hele verden giver deres bud på en destination i den store verden.

Det er imponerende værker og koster 55 kr at komme ind. Det tager 30-45 minutter at slentre rundt. Når du har suget den store verden ind, kan du gå videre ud i lokalmiljøet. Der er hunde overalt i lystbådehavnen, store og små, hvalpe og de mere magelige, gamle skibshunde og nogle, der træner til at blive det. Jeg konstaterede, at der jo vitterligt er hunde overalt. Jeg fik det knastørre svar fra en tilfældig forbipasserede “Ja det hedder jo altså Hundested”. Den lå lige til højrebenet.

Havnen i Hundested

Der er alle mulige hyggelige butikker langs havnen og rigtig meget udeservering. Vi spiste på Knuds. Bordbestilling er absolut tilrådelig og maden er lækker. Vi fik saltbagt torsk og blomkålsnuggets til forret og rørt tartar og stegt kulmule til hovedret. Jeg kan snart skrive en comprehensive guide til rørt tartar på Sjælland.

Grunden til at tage på Knuds er helt klart en terrasseplads i solen. Når solen er ved at gå på hæld er der første parket fra havnen til at se den gå ned i vanden. Jeg sværger du kan høre den sige “tsshhhhh” som den slukkes i vandoverfladen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *