Salon 39 et godt bud på gode cocktails

Salon 39 ligger lige ved søerne på Frederiksberg og lokker med sit frankofile look og sine spændende cocktails. Det var egentlig bare tirsdag, men a girls gotta eat. Vi mødtes på restauranten og kastede os først over menukortet.

Man skulle bladre lidt igennem stakken for at forstå, at maden ikke var repræsenteret på nogen af siderne. Vi spurgte til maden, men blev forklaret, at her var det kotume at tage en cocktail først. Det er selvfølgelig også en måde at pushe sine drinks på, og det virkede såmænd også. Vi valgte vores pre-dinner drink i det store menukort. Jeg fik en Rhubarb. Den bestod af rabarber, lime og mousserende vin. Min medspiser fik en “Den danske tyv” med vodka, vanille, basilikum, peberkorn og tranebær. De smagte begge himmelsk. Man kunne snildt nappe een mere til selve maden.

Efter det initielle alkoholbehov var blevet dækket, gik vi videre til maden. Vi valgte den lille Salon 39 menu. Det var os en lille smule kryptisk, hvordan den var sat sammen, men bestod af tre serveringer til 400 kr. Spagt forsøgte jeg mig med at undgå desserten. Dette skulle lede til en længere dialog.

De er tale om 7 retter i 3 serveringer, som blev serveret til bordet, og så måtte man dele. Dette kunne jo selvsagt ikke lade sig gøre med desserten, at kun den ene valgte den fra. Da vi begge tænkte om ikke bare vi kunne fravælge den og evt få noget mere brød, gik der lidt diskussionsklub i den mellem tjener og køkken. Det blev i hvert fald meget svært det hele, og vi istemte med den fulde menu.

Første servering bestod af Koldrøget islandsk laks med agurker, glaskål, dild og wasabi fulgt af to stykker brød og den anden ret, der var Ravioli med vilde svampe, puffet boghvede og Karl-Johan. Sidstnævnte svømmede rundt i en skum af havgus. Begge dele smagte skønt. Hvem kan modstå en balje krystalliseret skummende vestjysk ost?

Hovedret og dessert

Næste treenighed af retter var et studie i rødbede – Duroc svinebryst i peberglace med solbær, rødbede og timian. Dertil var vi egentlig blevet lovet Jordskokker med brunet smør, hasselnødder og salvie, men den allestedsnærværende selleri havde overtaget jordskokkens domæne for denne aften. Tilbehøret var palmekål med valnødder. Alt i alt tre gode serveringer, men som jeg nok ikke vil mindes til tid og evighed.

Vi var ganske spændt på desserten, som jo umuligt lod sig skippe og måtte deles i to. Det var hvid chokolade og yoghurt-creme, hindbær, kiks og citrontimian. Dessertspiseren så tilfreds ud, og vi færdiggjorde vores Sauvignon Blanc og bad om regningen. Vi endte på 1575 kr for to, hvilket i virkeligheden er fint i betragtning af, at vi indledte med de obligatoriske cocktails.

Maden var fin, men tag derind for cocktailsene! Start med Rhubarb

Salon 39 : Vodroffsvej 39, Frederiksberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *