Restaurant Levi er fransk italiensk japansk trendyness

Restaurant Levi havde længe ligget og lokket. Den har fået rosende ord med fra mange kanter, og når noget frister med japansk fusion, er jeg som regel et let offer. Vi var to afsted og sensommeren var stadig over Københavns indre by, så vi valgte at sidde udenfor. Jeg grublede lidt over, hvad der tidligere lå her og indså, at der jo faktisk bare var en parkeringsplads der skråt over for “Det elektriske Hjørne”.

Betjeningen var sød og meget i øjenhøjde. Der blev pushet for at jeg begyndte med deres new yorker inspirerede dring – the grape escape. Jeg ville høre til hvilken alkohol, der var i og fik svaret at det i hvert fald var grape og noget likør, men de lovede den ikke var sød. Jeg hoppede i og bestilte en pink drink. Hvor galt kunne det gå? Det gik også aldeles glimrende, vi var rede til at bestige menukortet.

Grape escape

Mange små retter

Som så mange gange før lod vi det være op til køkkenet – der var en omakase menu til 795 kr, og den indbefatter at slippe tøjlerne og lade kokken bestemme. Det er halvdelen af fornøjelsen. Den kom i forskellige tempi.

Første serveringer var sashimi med hjemmerørt wasabi med løg. Blødt og lækkert friskt. Den blev flankeret af østers med lakserogn. Utrolig delikat serveret, og hver en mundfuld blev nydt sammen med vores kolde grüner veltniner, der i min bog har fået en revival. Næste ret var så utrolig smuk. Et friteret shizo blad med små dutter af ingefær og tomatemulsion drysset med små gule forhåbentlig spiselige blomster. Det ligger ikke tungt sådan et blad, men det var med til at give en variation af smage og synsindtryk. Billedet viser hvor smukt, det tog sig ud.

Shizoblad

Vi var i det let friterede hjørne lige da for der kom også friterede zucchiniblomster fyldt med gedeost på banen. Det var en generøs håndfuld af ost, der kunne være i de blomster, men det blev ikke kvalmt. Jeg skal dog tilføje, at jeg tænker en enkelt er mere end rigeligt. Vi var ingenlunde færdige. Nu var det til til pastaen, hvilket må siges at være det italienske bidrag til festen. Dog var pastaen lavet på en reje bisque og tilsat tørret fisk katsuo boshi. Tjeneren fortalte om processen i hvad der føltes om flere minutter, og jeg erkender de finere detaljer har undsluppet mig, men det smagte virkelig dejligt og cremet.

Levi manglede stadig at servere et par retter, og der blev rettet an til en hovedret. Der var ikke specielt meget mere mad i hovedretten, men det var helt fint. Ingen manglede noget. Vi fik denne aften iberisk pluma (spansk gris) med stegte shiitake og aubergine. Så lækkert anrettet på De kongelige Flora-tallerkner med en skinnende brun glace, som jeg aldrig har prøvet at frembringe. Jeg går dog og pønser på et sauce kursus hos FOF, men fornemmer, det nok skal være et ganske andet blog indlæg.

Dessert

Som altid havde jeg intet behov for dessert, men Levi havde behov for at vi havde behov for dessert, så der kom en pannacotta med knas og dutter af bær på bordet. Det var en virkelig lækker menu, hvor jeg egentlig synes der var valuta for pengene. Det kan dog med en enkelt disclaimer være således, at jeg har set mig blind på det københavnske restaurationsscene. Der er lagt an på 3-4 retter pr person, hvis du går ala carte og så er du meget hurtigt på de 800 kr pr mand. Der får du selvfølgelig i nogens øje den luksus selv at vælge.

Pannacotta

Vi afsluttede med ønsket om grøn te, men bevægede os egentlig over i noget kaffe og endte på en espresso martini som det endelige valg. Det var vi så utrolig tilfredse med. Regningen for menu, 3 glas vin, 4 cocktails og masser af god betjening lød på 2600 kr. Det er måske ikke hver tilfældig tirsdag man tænker det skal ske, men skulle du lige have lyst til at være lidt ekstravagant er det virkelig et godt sted – både mad og placering! Tag derhen straks, man ved aldrig hvornår, der ligger noget helt andet på det hjørne.

Restaurant Levi: Ny Østergade 24, Indre by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *