Lyon er en gourmet hovedstad få hundrede kroner væk

Dag nr 1

Lyon er et ret fint bud på en forlænget weekend. Easyjet går direkte fra København til billig penge. Jeg var så heldig at have fået det i fødselsdagsgave. To overnatninger med tilhørende små rygsække og den obligatoriske kvægsimulerende boarding.

Ganske let at komme fra lufthavnen og ind i byen til vores Airbnb. Vi blev straks angrebet af den mentale og fysiske sult, der vil forfølge dig kontinuerligt i denne gourmet-by i midten af Frankrig. Vi fandt hurtigt en plat du jour, der serverede Lyon-pølse. Det var en kogt bastant sag overhældt med sennepssauce.

Det er altid lidt en skattejagt at komme ind i en Airbnb. Denne lå i Rue Germains og med bus direkte til den gamle by. Køb en 48 timers billet, så slipper du for bøvlet ved at skulle opdrive billetter, som skal tilsikres fra en maskine udvalgte steder. Vi så rådhuset og fik en forsmag på den gamle by og floden. Der er en del street art og vi lokaliserede flere fine malerier.

Vin crawl

Det store scoop var helt nede ved floden, hvor vi fandt et helt hus dækket af maleri. Det forestillede vinduer i bygningen bemalet med franske historiske figurer, og hvor man følte man kunne gå ind i maleriet. En smule regn sendte os på en pubcrawl. Først en øl på en pub ved floden, og derefter tog vi videre til en rejsecafé, hvor vi fik et glas vin. Der var dælme hyggeligt og småt. Vi blev i hvert fald mast ind bag et vinkøleskab og nogle kasser med udsigt til pølser og skinker.

Efter en masse våde franske varer fandt vi en restaurant, der serverede lidt af hvert. I mit tilfælde en mør oksebøf og lidt vin rouge. Det var egentlig ret tilfældigt, at vi dumpede ned på en bouchon Lyonnaise. Det er et antal af restauranten, som alle er kvalificeret som ‘en god klassisk kro med comfort food’ i Lyon. Der er 23 udnævnte steder, som man kan genkende på et lille særlig skilt. Musikken var pænt tekno orienteret men efter lidt parlamenteren, kom vi over fransk rap og endte på ma vie en rose. Det hele endte meget fransk.

Dag nr 2

Lyons vartegn, basilikaen ligger så højt oppe, at det absolut kan anbefales at tage en kabelbane. Den er fra 1800-tallet, og dermed ikke så aldrende som sin pendant katedralen i midten af byen. Franskmænd er ikke morgenmennesker, og vi fandt først en åben café kl 10 oppe på pladsen. Den kom med en ret fantastisk udsigt over byen og med tykke brød-tiggende duer. Kirken var smuk på den måde, som katolicismen forstår at udnytte enhver kvadratcentimeter med guldornamenter bygget med syndsforladelses-kroner.

Food tour

Vi gik gennem Vieux Lyon. Små krogede gader i den gamle by fyldt med briocher med praliner (brændte mandler), alpehuer, tørrede pølser og vin. Vi mødtes med vores guide til food-tur rundt i byen. Første stop var en lille delikatessebutik. Den hed Le sirop de la Rue, ejet af Frederic og Nils. Han fortalte, om hans manglende forståelse for engelsk, men at hans spidskompetence gik mere på det kvindelige køn. Ou la la. Han serverede rødvin blandet med pralinesirup, som smagte ejendommeligt men ikke grimt. Han bød os i kælderen, hvor der blev serveret klassiske pølser. Den store klumpede pølse hed Jesus og kunne koges! Vinen blev rundhåndet skænket.

Vi drog videre til den uundgåelige ostebutik. Thierry fra Cremerie Lyonnaise. Selvfølgelig var osten ledsaget af et lille glas vin. Han var en meget entusiastisk ostemand, selvom jeg stadig kæmper med et lidt anstrengt forhold til den lille klump af gammel mælk og mug.

Næste spiselige skud på stammen var is fra Felix/La Fabrique Givree. Han satte en ære i at lave usædvanlige smage. Det var da i den grad også lidt usædvanligt. En hibiscus/grape og en ejendommelig ‘ristet brød’-is. Den smagte faktisk af kaffe eller lidt som lørdagsbrødrister gone wild.

Sidste stop var his Laurent i BMD. Han serverede sjovt nok også et glas vin og noget der lignede en pizzaslice med tomatsauce, men det var en pralinetærte. Den hvinede i alle begyndende huller. For at fuldende aftenen fik jeg snegle til aften. Det er lang tid siden og sådan en slippery little sucker druknet i hvidløg gjorde godt med frisk baguette. Foodturen kan du finde via GetYourGuide. Det er altid en fornøjelse.

Vores fly afgik kl 13.30 søndag så der var ikke meget tid til at udforske mere, men vi kom virkelig også godt omkring i dagene før. Easyjet går lige til døren, og du kan fint klare dig med lille rygsæk. Afsted til Lyon, hvis du elsker mad og vin!! So many calories, so little time…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *