Vi har gjort det et par gange. Købt et downtown gavekort til Restaurant Kokkeriet. Du får 18 serveringer for 699 mod den normale menupris på 1300 kr, men det skal bruges en onsdag. Det får Michelinmad lidt ned i øjenhøjde. Onsdagens middelmådige tristhed med associationer til knorr lasagne og hatting flutes kastes bort, og du er i kyndige hænder hos køkkenchefen med hans kokkeelever, der får lov til at udfolde sig denne dag for et mere begrænset publikum.
Der er faktisk også en Tirsdagstesten, hvor du har mulighed for at afprøve retter i sin vorden. Vi fik muligheden for at kombinere lidt og sad parat med den mentale kuglepen til feedback noterne. Min søsters 40 års fødselsdag faldt tilfældigvis en onsdag, og intet mindre end 18 serveringer, skulle der til for at fejre behørigt.
jordskokker – stikkelsbær – lakserogn
Dette blogindlæg vil indholde en uforsvarlig mængde billeder af den smukke mad, så er du advaret. Vi startede med fire appetizers og en amuse bouche. Fine små hapser, hvor mit gamle opvaskerhjerte blødte en smule for al den opvask, det kreerede. Men jeg kom nu hurtigt over det og haps haps var de væk. Lækkert og smukt
kyllingelever – svesker – valnød røget sild – citron – havgus
Efter appetitvækkerne, der blev skyllet ned med et glas fødselsdagschampagne kom forretterne ind. Jeg kan simpelthen ikke huske alle serveringerne, men fælles var at de smagte dejligt og nogle af dem med kombinationer, som man næppe selv havde tænkt.
kammusling – butternut squash – brombær makrel – peberrod – crème fraiche
Også fælles for mange af serveringerne var en lille dut blomst. Den var utrolig dekorativ men smagte lidt bittert. Men af dømme efter mængden må der stå en busk et sted ude bagved.
jomfruhummer – solbær – hvidløg
Masterchef feedback
Fem af retterne var eksperimenter fra kokkeeleverne, og vi gav vores besyv med i bedste Masterchef stil. ‘Ja vi forstår, hvor I vil hen med retten, men der mangler lidt knas, og den er en lille smule undersaltet’, eller ‘den sidder lige i skabet’ til ‘rødbede hører ikke til i desserter’ og ‘manglede der lidt sauce?’. I bund og grund var det hele lækkert. Igen dog med forbehold for den vederstyggelige rødbede, der gentagne gange finder vej ind i mit liv med dens lokkende lyserøde farve og smag af jord.
Selvom de enkelte serveringer er små i sig selv, bliver man altså mæt henved ret nummer ti, men retrospektivt har man også siddet og smovset i deres hjemmebagte brød. Det kræver sin selvdisciplin ikke lige at tage et stykke mere. Faktisk nok er det samme selvdisciplin, der burde bære en igennem morgendagens træning efter de 18 retter.
kalv – kartoffel– karse Det lokkende sirene brød
Den afsluttende fødselsdagskage en lynstang i æggeform
Vi var propmætte, da den kontinuerlige servering endelig blev bragt til standsning. Udover menuen købte vi et glas chardonney og et glas pinot, begge dele fra Bourgogne. Hold øje, når der er en deal ude, eller gå planken ud og book et bord. Det er et super lækkert sted med meget opmærksom betjening.
Kokkeriet: Kronprinsessegade 64, Kbh K