14-01 Tapas og Burger er vejlensisk velsmag

Restauranten 14-01 Tapas og Burger ligger på Rådhustorvet i Vejle. Vi kom 12 mand høj og lav. Køkkenet var åbenbart uden smag for impulsivitet og havde på forhånd udbedt sig en  bestilling. Da vi så menukortet gav det så meget mening. Som navnet på restauranten for sprogkyndige kunne indikere serverer de tapas. Ja og sjovt nok burgere. Burgerne var indenfor nogenlunde kontrolleret farvand, hvorimod tapas til 10 personer indebar en vis risiko for at – på godt dansk – fucke up i bestillingerne. Vi vidste også godt selv, at det ville tage os det meste af eftermiddagen at få seks børn og seks voksne til at bestemme sig. Det er jo trods alt den eneste frokost vi fik den dag.


Konceptet


Konceptet er lækkert. 3 tapas, 4 tapas, 5 tapas eller flere til x kr. Man kunne så sammensætte af 20 forskellige. En almindelig god frokostsult fordrede 5 tapas. Uden en højere handelseksamen i matematik kan jeg godt regne ud at kombinationsmulighederne nærmede sig uendeligt. Vi havde nøje nedskrevet ønskerne fra hver person og givet køkkenet en chance for at sunde sig og møntre mental styrke, inden vi troppede op.

Mens falafler, nachos, panerede kyllingestykker og marinerede tigerrejer fløj om ørene på mig koncentrerede jeg mig om min egen fem-foldige tallerken. Som eneste havde jeg valgt tunmousse, som var rigelig og lækker. Inden folk tager det for gode varer, skal I vide, at jeg virkelig sætter pris på den fra Karolines kogebog med halvt smør halvt tun. 

Jeg blev i den maritime verden, dog uden obskøne mængder af smør, og kastede mig over min lækre og bløde laksetartar. Små lyserøde rejer dekorerede min avokado. Kunne klart have brugt en sur citron istedet for mine syrlige bemærkninger om mangel på samme. 

Udendørsservering

Tilsidst havde jeg hoisinglacerede spareribs og nogle ovnstegte kartofler med dip, der udgjorde min selvbestaltede hovedret. Det bedste ved dette menukort var, at vi formåede at finde noget, der kunne stille alle tilfreds i alderen 10 til 77.

Maden er arrangeret superlækkert, og 14-01 ligger perfekt i midten af Vejle endda i solen, hvis man fejrer fødselsdag med nogen, der har opført sig pænt. Koster 200 kr for 5 tapas og det er i den grad en rimelig pris, uden nogen skal sælge deres førstefødte. Vi fik en iskaffe i solen bagefter og loadede op på D-vitamin. Hold endelig ind her med eller uden hele den pukkelryggede. Det er et super godt sted med frisklavet mad og særlig rart at de forskellige elementer ikke rører hinanden, men sådan sætter vi pris på forskelligt – tag herhen.

14-01 Tapas og Burger: Rådhustorvet 3, Vejle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *