Ravelinen har ligget samme sted for evigt, synes jeg. Jeg har kørt forbi mange gange, men faktisk aldrig spist der. Det viser sig at have været en fejl. Der er åbent dagligt for både frokost og aftensmadssultne gæster. Om sommeren kan man sidde udenfor på terrassen med kig til Stadsgraven og svaner. Om vinteren kan man sidde indenfor med kig til de parkeringsvagter, der nidkært udskriver bøder. Service-meddelelsen herfra lyder, at det ikke er tilladt at parkere lige udenfor på den besnærende tomme plads.
Vi bestilte deres julebord nr 1. Mit problem er altid, at der indgår sild og ris a la mande i den slags, men med snilde og en hvid løgn fik jeg erklæret, at jeg er allergisk overfor karrysild. Ja sandheden er jo altså, at jeg ikke er særlig glad for karrysild. Den flinke tjener var imødekommende og spurgte ikke ind til hvad i karrysild, der ville udløse et anafylaktisk chock, men tilbød istedet håndpillede rejer og æg med urtemayonnaise. Jeg tog gladeligt imod og prøvede fortsat at ligne een, der ikke tålte marineret sild.
Æg og rejer Fiskefilet
Der kom en generøs kurv med brød ind og en skål med æg og rejer. Her begik vi muligvis en fejl. Fejlen var at spise op, for de stakkels rejer skulle da ikke have ladet livet forgæves, men mængden af mad skulle snart overvælde os. Næste ret var en fiskefilet. Det ville have været meget let bare at proppe en frostfilet i ønskebrønden og drøne den på bordet. Sådan ruller de ikke hos Ravelinen. De får skrubber hjem og dobbeltpanerer dem selv. Det kan smages og var een af de bedste fiskefileter, jeg længe har fået. Tænk, den var så varm, at man lige skulle puste på den. Yummi. Jeg tænker, de har dem hele året.
Knas og sylt på Ravelinen
Ud røg fisketallerkenerne og ind kom hjemmelavet hønsesalat med crispy chips lavet af kyllingeskindet. Så lækkert og helt klar hjemmerørt. Nu havde vi lige et lille men panisk intermezzo med parkingsvagterne udenfor, inden det varme kom på banen. Tilgengæld havde vi på pågældende tidspunkt spist mere end hvad, man ville have gjort til en almindelig frokost og var egentlig ret mætte. Tjeneren foreslog en doggybag, men vi var ikke kommet for take away, og besluttede os for at “power through”. Flæskesteg, kom an!
Flæskesteg Kalveleverpostej
Sprød og knasende svær mødtes med hjemmelavet rødkål og kalveleverpostej akkompagneredes af sylt og bacon. De gør noget ud af det på Ravelinen, og det kan smages. Jeg føler helt skyld over, jeg bare tidligere er cyklet forbi. Det hele blev afsluttet med en portion ris ala mande med kirsebærsauce, og regningen lød på 368 kr for maden plus drikkevarer pr person. Det er virkelig en rimelig pris. Også set i lyset af at det kommer til at dække måltider resten af dagen og muligvis dele af imorgen. Køkkenet gør virkelig en indsats for at lave kvalitet, så tag du derhen og prøv det.
Udsigten over stadsgraven Dessert