Llama er Cofocos peruvianske lækre bud på tapas

Restauranten Llama var ubetrådt grund for mig – og det må siges, at det er da en stor skam. Upfront vil jeg sige, at dette er super lækker mad. Restauranten er med i cofoco-gruppen, og repræsenterer det sydamerikanske kontinent med elementer fra Bolivia, Peru, Brasilien og så nordligt som Mexico. Der virker ikke til at være meget liv, når man står ude på Lille Kongensgade, og stirrer ind i det øjensynligt mandagstomme lokale. Det skal man ikke lade sig narre af – gå bare ned ad de kakkelbeklædte trapper og ind i den wifi-løse hule, hvor selv de mest ihærdige 4G stråler ikke nåede ned.

Konceptet er små lette retter tapasstyle. De er oplagte at dele med to stykker på hver servering. Vertikalt udfordret, som jeg er, tog det lidt kræfter at få hejst mig selv op på de høje barstole, mens jeg prøvede at overskue menukortet. 3-4 retter til hver anbefales. Vi lagde ud med guacamole og blå majs chips. Det føltes utrolig autentisk sydamerikansk. Vores akkompagnerende sauvignon blanc fastholdt os dog en anelse på moderkontinentet.

Første reelle ret ville jeg kunne spise mig mæt i any day, any time. Den smagte simpelthen så godt. Tostada med tun tartar, avocado, aji panca, sesam, wasabi & spicy ponzu. Et meget langt navn til en meget frisk og blød tun med krydret dressing og lidt crunchy sesam. Desværre var den væk i fire mundfulde, men det efterlod jo plads til næste ret.

Tostada med tun tartar, avocado, aji panca, sesam, wasabi & spicy ponzu

De næste par retter var grillede oksespyd med salsa macha, anticucho sauce og purløg. Perfekt stegt og dejligt mørt. Vi var meget obs på, at ingen af os havde tandtråd med, og derfor styrede vi udenom majskolben. Vi vurderede, at de friterede empanadas med svampe, gruyere og aji panca mayo ikke var så risikable for at sætte sig fast i tænderne. Udmærket valg, men den vinder ikke over tun-tartaren.

Vælg endelig Llamas cerviche

Vi bevægede os igennem det sydamerikanske kontinent med en udmærket hastighed i forhold vores forestående biografaftale, der dog var mere i det japanske hjørne. Tidligere har jeg jo anmeldt Issei, som netop er en fusion af Peru og Japan. Det er køkkener, der kan virkelig gode ting. Llama er dog væsentlig mere prisbillig og efterlader netop plads til en tur i biffen bagefter. Vi var dog slet ikke færdige.

Cerviche

De sidste to retter var af maritim kvalitet. Ceviche af helleflynder med mango, chulpi majs og rocoto leche de tigre og cod a la veracruzana – torsk dampet i bananblad med grillede grøntsager. Uhhh cerviche er en skøn ret med syre og styrke, og atter blev jeg ikke skuffet. Torsken var mig mere ligegyldig, men den smagte glimrende. Den havde det eksotiske tilsnit af bananblad.

Cod a la veracruzana – torsk dampet i bananblad med grillede grøntsager

Jeg vil klart anbefale et besøg hos Llama. Det er let og lækkert med gode spicy retter med mange lag af smag og friske råvarer. Det er ikke specielt dyrt. Vi endte på ca 1000 kr inkl et glas vin. Pak din poncho og tag på Llama. Endnu bedre – tag mig med!

Llama: Lille Kongensgade 14, Kbh K

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *