Jeg havde i virkeligheden halsbetændelse denne fredag aften, hvor vi besøgte Keyser Social ved Nørreport Station. De finere nuancer i menuen har jeg dermed sikkert stadig til gode. Det til trods smagte det dejligt og var virkelig en fin visuel oplevelse. Efter vi nøje havde udvalgt vore a la carte serveringer, fik vi at vide, at der kun var menuer tilgængelige i weekenden. Man kan vælge mellem 10 eller 13 forskellige serveringer.
Det kan jo virke voldsomt, men det er en tasting menu, og jeg synes faktisk, det var en fin mængde. Vi lagde ud med snacks. Tre små komplicerede sager hovedsagligt japansk inspireret. Det betyder altid, at yuzu, goma eller wasabi er involveret. Det gjorde det også her. Det var dejlige små hapser, men lige kunne tage i een bid, men som høfligheden bød mig, at skære lidt i.
Tigerreje på sembei kiks japansk inspireret oksetartar
Daikon og agurke ruller Vetegarisk alternativ til tartaren
Forretterne
Forretterne var ligeledes trefold. Her kom Thailand lige ind over, og kokos blev klart tydelig i ascendanten. Først en kokossuppe. Uhh jeg husker den fra Nam Tip, en skøn hedengangen thai restaurant på Viktoriagade fra min studietid. Efter suppen kunne vi sætte tænderne i tunsashimi samt det knasende element, som var dybstegt blæksprutte.
Kokossuppe Tun sashimi
Nu ville man træde ind i mellemretternes rige, hvis man havde valgt 13 retters menuen, og der kunne de glaserede shortribs være et utrolig godt bud på en lækker ret, men vi var på 10 retters menuen. Hovedretterne dækkede for mit vedkommende over lammekoteletter med massaman karry, kokos ris og vegetarnudler med dressing. Lækkert og smukt, men mine ris bør som udgangspunkt være kokosfri.
Lamme koteletter vegetarnudler Fiske som det vegetariske alternativ
Kokos dessert
Til sidst kom desserten ind. Her måtte man igen konfronteres med kokos. Som tidligere skrevet spiser jeg ikke dessert, og jeg ville hellere have haft en kop grøn te, men muligvis var det halsbetændelsen, der her talte. Igen var den super smuk.
Man er efterhånden vant til, at man har bordet i to timer, så der kan langes en menu mere over disken, og vi ikke sidder der og brænder husleje af. På Keyser Social fik vi trods alt næsten tre timer, inden vi blev sendt ud i forårskulden. Regningen lød på 400 kr plus drikkevarer pr person, og det, synes jeg, var en fin pris. Det er et superlækkert sted, men du skal ikke være allergisk overfor kokos. Tag du roligt herhen.
Keyser Social: Frederiksborggade 20d, lige ved Nørreport
Én kommentar til “Keyser Social – Fjernøsten møder nordisk køkken. Frygt ikke kokos.”