Holly i den gamle trævarehandler på Vesterbrogade

Holly ligger på Vesterbrogade oppe mod Frederiksberg have i den nedlagte tømmerhandel. Vi mødtes tre sultne og tørstige gæster med utrolig mange ting, der skulle snakkes om. Godt bænket blev vi konfronteret med cocktail-kortet, men blev hurtigt gjort opmærksom på at bartenderen altså var taget til Roskilde festival. De skal jo også på studietur, men de opmærksomme tjenere lovede dog, at gøre deres bedste for at tækkes vores kræsne cocktailsmagsløg. Det lykkedes glimrende og lille-fredag blev kicked vidunderligt off med en Holly cocktail: Vodka, lime, mynte, ginger ale og vaniljelikør. Vi identificerede os straks med drinken: Frisk med et lille krads af ingefær og ikke alt for sød.

Der er en 5 retters menu, men vi valgte at gå a la carte og instruktionerne lød på 3-5 retter pr mand. Det hele er delbart og 3 retter pr mand er altså rigeligt. Vi gik i gang med diverse mnemoteknikker for at huske vores 9 udvalgte retter. Vi kom forholdsvist godt og hurtigt fra start.

A la Carte

Vi startede ud i det brune friterede hjørne. Det lyder lidt trist, men det er det ingenlunde. Ærligt har jeg stadig ingen idé om, hvordan squashblomst smager for det var vitterligt mest friteret dej med dip. Whats not to like? Den stegte kylling var supermør, og den sorte hvidløgsdressing lækker aromatisk. Dekoreret som kransekage gled den utrolig let ned.

Efter den brune oplevelse kom der knald på farverne og friskbælgede ærter blev serveret på frisk ricottaost. Små lilla festlige blomster lå dekorativt spredt. Hvad end du bestiller bør du smage blækspruttearmen. Den er dækket i noget wasabi halløj og smager himmelsk med de små lilla sugekopper svøbt i velsmag.

Tjenerne er super opmærksomme og kom flere gange hen og checkede om alt var ok. Torsdag aften, godt selskab, skønne alkoholiske drikke og virkelig velsmagende mad og ikke mindst bordet reserveret til hele aftenen. Dermed var der ikke et andet selskab, der åndede os i nakken, så vi tog vores tid og ventede længe inden anden ombæring blev igangsat.

Pighvaren blev præsenteret indeholdende ben og svømmende i en flødeemulsion med grøn olie. Efter lidt møffen rundt med bestikket måtte vi overrasket konstatere at benene var indeni. Det kunne man muligvis have gennemskuet på forhånd, men vi var på vores anden cocktail.

Aubergine

Endnu en smuk ret i form af en aubergine var blandt vores mange retter. Den kom også blomsterindfattet og drysset med sesam inden vi i en ruf fik delt den i tre og spist med største velbehag.

Anbefales i den grad

Vi var ikke gammelsultne længere, men havde bestilt glaseret iberico svinekød og broccolini med pinjekerner. Grisen skulle ikke være død forgæves, så vi kom nogenlunde igennem og flankeret af broccolini med pinjerkerne havde vi god samvittighed på grøntsagsfronten.

Holly er stedet, du skal prøve. Det er virkelig lækkert, lyst, god betjening og overkommelige priser. Vi kom af med 550 kr pr mand for drikkevarer og 3 retter hver plus brød. Som tidligere nævnt må jeg på det kraftigste anbefale blæksprutten. Hvis du har det lidt mærkeligt med sugekopper, er dette hermed muligheden for at konfrontere dig med din skræk. Tag herhen!

Holly: Vesterbrogade 149, Vesterbro

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *