Frederik VI ligger på Frederiksberg Allé, og lokker altid kraftigt med deres udeservering, når man går forbi på vej hjem fra Frederiksberg Have. De breder sig ud over fortovet, og på en sommerdag skinner solen gyldent i den skummende fadøl. Det er dansk, når det er bedst. Det er Dan Turells gamle stamsted, og det har ligger samme sted i mange år. Denne aften blev vi mødt med soundtacket til Topgun, og så ved man at man har ramt nogenlunde rigtige aldersmæssigt i klientellet.
Det er nok, hvad jeg vil betegne som et værtshus, men ikke et af de helt brune. Ganske vist flyder øllene mangfoldigt, og der er billardbord. Der er også en menu, man kan hægte sig på, hvis man forfalder for fristelsen efter arbejde.
Dagens ret
Der er ikke så meget fancy-pancy at komme efter. Du skal ikke sidde og overveje menuen i en uendelighed. De arbejder med en dagens ret, og forretten må udgøres af en fadøl. Skulle dagens ret ikke falde i smag, kan der altid suppleres med en pariserbøf eller en rødspættefilet.
Mandagen har krebinetter i ascendanten. De blev serveret med fuld panering på alle sider, som suspekt kunne ligne et dyp i ønskebrønden. Paneret et eller andet er jo som udgangspunkt altid godt, og der ligger et lille sprødt ærteskud på toppen. Dertil kommer nye kartofler, kogte grøntsager og en opbagt sovs i rigelige mængder med ærter og gulerødder. Jeg er muligvis en saltgris, men den kunne godt trække noget salt…og noget peber…og muligvis en palette af andre krydderier, der nok slet ikke hører sig til på dette ærkedanske middagsbord.
Der er 26 forskellige slags øl, så der er også noget for enhver smag. Stedet vinder nok ikke priser i forhold til innovativ kogekunst, men der er bestemt ikke noget i vejen med det. Det er blot min gane, der kræver lidt umpff i mangel af et bedre ord. Du går ikke ned på gris, det er sikkert. Retten koster 149 kr og en fadøl står til 62 kr, så et par hundrede for en dejlig aften, hvor du slipper for at lave mad er da heller ikke helt dårligt.
Jeg kan i den service mindede ånd give et hint til de daglige servieringer:
Mandag: Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder Kr 149,-
Tirsdag: Sprængt oksebryst med kartofler og peberrodssovs Kr 159,-
Onsdag: Stegt flæsk med persillesovs ad libitum Kr. 149,-
Torsdag: Hakkebøf med bløde løg, brun sovs og kartofler Kr. 149,-
Fredag: Mørbradgryde med ris eller kartoffelmos Kr. 159,-
Lørdag: Wienerschnitzel m. brasede kartofler og garniture Kr. 189,-
Søndag: Skiftende retter efter kokkens valg, ring evt.
Frederik VI: Frederiksberg Allé 42A, Frederiksberg