På hjørnet og ned ad trappen ved Højbro plads ligger Darling. Her skulle min fødselsdagsgave indløses. Vi havde på forhånd gransket menukortet, og valget stod mellem en 10 retters tasting menu og et skaldyrsfad til deling. Der er intet diskret over at få et sådan fad ind på bordet, men diskretion var heller ikke på nogen måde det, vi gik efter denne aften.
Tre etager kom på bordet, og jeg skal erkende at mit iPhone kamera kom på arbejde i en sådan grad, der endda var usædvanlig for mig, Først kastede vi os over de varme muslinger, der lå og hyggede i en flødeemulsion med urter. Store og rare orange muslinger med brød til at opsuge fløden. Vi gik videreover stegte kammuslinger til den sprødstegte softshell-krabbe. Den var iklædt en lidt for tung og lidt for fedtet friturevinterfrakke, men med citron og på et leje af krabbesalat gik det hele sjovt nok alligevel.
Please leave the lobster, Darling.
Der var ikke så langt mellem bordene, så folk kantede sig forbi med deres julefrokost outfit og tasker. Faktisk forsøgte den ene halve hummer at flygte, da en klo satte sig fast i en dames taske og var på vej videre i teksten. Vi indfangede dog dyret igen. Hummer smager jo simpelthen ligeså godt som sit rygte.
Man må ikke ignorere hummerens mere kyske kusine, jomfruhummeren. Kødet på vores servering var utrolig delikat og lækkert. Vi sluttede af med pil-selv rejerne og i modsætning til ugens tidligere oplevelse på Skagen Fiskerestaurant var der her sørget for citron-servietter, så man ikke sad der indsmurt i reje, mens man prøvede at få overblik over det svindende indhold på fadet.
Jomfruhummer Pil selv rejer
Man kunne muligvis have valgt en sød dessert, men efter at have delt en flaske Sancerre, valgte vi at tage en cocktail til dessert. En meget frisk og syrlig cocktail, som jeg synes smagte skønt. Andre ville muligvis føle emaljen på tænderne forsvinde. Darling byder virkelig på et anbefalelsesværdigt måltid og et superhyggeligt sted. Du kan bestille bord her – og det burde du faktisk gøre nu. Sæt igang.