South Harbour med de sydlige himmelstrøg i Sydhavnen

South Harbour er en marrokansk café, som jeg selv først har opdaget under coronakrisen evindelige spadsereture i lukket tilstand. Jeg husker, jeg tænkte, hvordan noget overhoved ville kunne løbe rundt ud til eet af Københavns mest trafikerede kryds uden nogen åbenlys urban charme i sigte. Alt dette blev gjort til skamme, da jeg med en veninde forsøgte mig med deres take på marrokansk brunch.

Stedet er for det første gjort superhyggeligt og montrerne ved disken viser et væld af sandwich og filodejspakker med alt mulig godt i. Der står også en stor maskine til at presse juice selv. Den hører heldigvis med til deres brunch til 165 kr, som vi bestilte.

Filo og Charmella på South Harbour

En stor bakke med alle mulige tallerkener bliver sat på bordet. Jeg er stor fan af, at det hele ikke roder sammen på een stor tallerken, hvor man kæmper for at holde ahornsiruppen væk fra cocktailpølsen, og melonen optager værdifuld plads fra æg og bacon. Sandt at sige har den helt traditionelle brunch og lidt trange kår og trænger til lidt innovation, men dog genkendelighed. Du kan læse om en anden brunch, der opfylder det kriterie her.

Brunch

Det var skønt med nogle utraditionelle retter. Charmella æg, som er en ægge-tomat sauce, var toppet med et par cocktailpølser og blev serveret varmt. Der var en lille tomat/agurkesalat, oliven og brød. En hummus med croutoner, som smagte virkelig godt og en forårsrulle med kål. Jeg smurte resten af min hummus på et fladbrød, men lærte hurtigt at det i virkeligheden var en sød pandekage. Den gjorde sig ikke godt med hummus, men indeholdt en mandelpasta og gik under det eksotiske navn ‘baghrir’ med ‘amlu’.

I montren ligger der nogle sandwich ved navn m’semen. De så morderligt gode ud, så når du nu har prøvet den her brunch og tænker, at du da skal på South Harbour igen. Så ville jeg tage en m’semen. Jeg tænker ikke parkeringsforholdene er helt i top, men stedet ligger lige ved Sydhavn station og Netto med parkeringsplads.

South Habour: Hørdumsgade 1, 2450 København SV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *