Benoit i Rue St Martin – Michelin-stjerne i frokosthøjde

Vel ankommet til min Airbnb i Rue de Grenelle efter de sædvanlige skattejagtsagtige anvisninger. Jeg nærmest tiltvang mig et bad efter natten i toget, selvom check-in først var langt senere. Flere merci beaucoup’er senere stod jeg ude på gaden i latinerkvarteret parat til at udforske. Der var ikke egentlige planer for dagen, men havde booket bord på Benoit. 1 stjernes Michelin bistro, så forbi Notre Dame til mit mål. 


Benoit

Der var fint dækket op ved et 1 mands bord med porcelæn med guldkanter og stedets navn. Meget fornemt og jeg var reelt i tvivl om den lille sølvtallerken under servietten var til servietten eller brødet. De har en frokost menu med tre retter til 39 euro. Jeg valgte dog en to-retters. Først kom der nogle choux au fromage på bordet. Vandbakkelse med ost. De var så helt utrolig lækre. Lav flere af dem generelt i dit liv. 

Forretterne


Forretten kunne dele sig i tre, så man kunne smage forskelligt. Efter lang tids afgørelse valgte jeg det, som tjeneren mimede og forklarede som en ret lavet af kosnude, en ballotine af and og en Benoit salat. Kosnuden, som jo basalt set længe sig op ad en sylte smagte dejligt men kød med struktur må man sige. Anden var også fast men naturligt en anden smag og tilsat blommekompot. Den sidste forret kunne jeg ikke have gættet mig til. Varm gedeost på toast ovenpå syltet rødbede og salat. Jeg er ikke endnu gået ned på salat må jeg sige, det kan de godt lide. En enorm fransk forret og virkelig velsmagende.

Hovedretten


Hovedretten var 7 timers lam med kartoffelgratin. Hun kom ind ned en vældigt fad, og jeg har set helt forskrækket ud. Nej nej det er ikke altsammen til dig beroligede hun mig. Det var blødt, smagte perfekt af lam og kartoflerne bløde med crunchy skal. Her vil jeg faktisk sige, at det var på højde med mors lammesteg. Jeg ved ikke, hvad der skulle gøres bedre, men Michelin-agtigt så det ikke ud, som det lå der mikset på tallerkenen. Men det smagte fantastisk.

Det hele blev skyllet ned med en Bourgogne og  mineralvand, der kostede det samme som en ret i sig selv. Der var faktisk tilbud om to stykker hjemmelavet nougat, to stykker chokolade og en Madeleine kage oveni. Men jeg er ikke til det søde og var desuden mæt.

Stedet er uformelt og charmerende. Anbefales at besøge. Men bestil bord! Samlede regning lød på 55 euro, og det var det værd. I det hele taget er der mange af stjerne-restauranterne, der har billige frokost menuer. Jeg fandt aldrig ud af, om den lille sølvtallerken var til brødet. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *