Helt til hest hos Amager Voksenridetur i efteråret farver

En gang imellem skal man prøve noget, man er en lille smule bange for. I mit tilfælde blev det en gave fra en veninde, der involverede, at se min frygt i øjnene oppefra på en hest. Vi blev sat i stævne hos Amager Voksenridetur i krydset Frieslandsvej og Kanalvej i Kongelunden på Amager. Man kan vælge mange forskellige kombinationer, men hvis man, som vi var – og stadig er – begyndere, kan man med fordel vælge en tur til to personer og en privat guide i en times tid.

Lutter pædagogiske folk og søde sultne heste hos Amager Voksenridetur

Der er et virvar af mennesker og heste, men de har styr på det hele og får sadlet hestene for dig. De tager hurtigt bestik af dig, for at matche dig med den rigtige hest. Jeg lærte, at udtryk som “Oh My God, kan hesten finde på at gå i trav?”, satte mig i den let nervøse kategori. Jeg udtrykte også en vis bekymring for, at hesten var højere over sadlen, end jeg selv var med mine højtragende 163 cm. De var meget pædagogiske og koordinerede omkring beskeden, at Bellis var rideskolens roligste hest. Jaja det er fint – vi får se, tænkte jeg, da jeg fra en sten fik svunget mig op på dyret.

Bestikker Bellis med gulerod

Bellis var en yderst rolig hest, og jeg prøvede at bestikke den med hø og gulerod. Det kunne ikke komme dårligt tilbage. Det gjorde det heller ikke. Vi skridtede afsted uden præstationsangst. Det var en smuk dag i Kongelunden mellem gulnede blade og solen, der tittede frem mellem birkestammerne.

Kartoffelsæk-teknikken

Vores guide foreslog, at vi skulle prøve at løbe i trav og beskrev to teknikker. Man kunne vælge teknikken, hvor man fulgte hestens rytme og løftede sig op fra sadlen i takt med hestens skridt. Man kunne også bruge en anden teknik, som hedder kartoffelsæk-teknikken. Det var den, jeg umiddelbart valgte. I al sin enkelthed, går det ud på, at du holder fast i din sadel og lader din ustyrlige krop bumpe op og ned i sadlen, som ja…en sæk kartofler.

Jeg synes faktisk ydmygt, at vi mestrede denne ridetur til fulde. Vores guide har muligvis haft følelsen af, at trække to begyndere rundt i Legoland. Det åbnende dog vores horisont, og jeg tror det var meget terapeutisk for min hesteskræk, at lære Bellis at kende.

Lad dig ikke styre af din hesteskræk og book en tid hos Amager Voksenridetur. Det er virkelig sjovt. De afholder alt fra polterabender og hestevogntur til personlige guidede ture og ture i gruppe, hvor det dog forventes, man kan det basale. Jeg kunne sagtens finde på at prøve igen, men jeg vil insistere på fortsat at fastholde mit begynder-niveau. Det er vist i alles interesse – og så har jeg da fået et svagt punkt for Bellis.

Man er først rigtig rytter, når man både kan håndtere selfie og hest!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *