I disse dage huserer jeg åbenbart i Carlsbergbyen – denne gang “bag elefanterne”. Det er jo et utroligt nyt og åbenbart meget hipt område. Nogle steder lykkes bedre med dette end andre. Vi var på Kona restaurant – en japansk izakaya, der lover hygge og comfort food. Betjeningen var enorm høflig og gjorde deres allerbedste or at imødegå en allergi, og maden var fin – den kommer jeg ind på senere.
Indretningen var simpelthen så smart og hip, at den ganske enkelt ikke fungerede. Vi var tre personer om et mikroskopisk bord. Vi fik at vide, at man skulle regne med 2-3 retter pr person, og de kommer i en løbende strøm.
Der er på ingen måde plads på bordet, der kan sammenlignes med det foran et flysæde. I det hele taget kommer man uværgeligt til at tænke lidt minimalistisk flylounge. Sæderne på bænkene er iskold metal, og jeg kunne for en gangs skyld glæde mig over en velpolstret popo. Det var flot, det skal de have, men det fungerer simpelthen ikke som restaurant efter min mening.
Maden på Kona
Nå men der var jo også noget at spise. Vi fik mange gode ting som havbars sashimi, dybstegt kylling (Chicken karaage), stegte pebre (padron), svampe, oksetartar og det hele blev skyllet ned med en øl.
Havbarsen var ligeså smuk, som den var lille. Retten stod til 130 kr, og det var faktisk lidt dyrt i forhold til størrelsen – sometimes size does matter. Den smagte dejligt dog. Den dybstegte kylling var tilgengæld rigeligt og smagte fuldstændig autentisk. Svampene med persillemayonnaise var helt utrolig lækre. Dem anbefaler jeg klart. Oksetartaren, som jeg ikke genkender det mindste fra det japanske køkken, kan i mine øjne sjældent gøre noget galt. Pebrene var mere spanske end japanske og dækket i peberrod. Jeg tænker det var wasabi associationen, der retfærdiggjorde dem i det japanske etablissement.
Harvbars sashimi Oksetartar
Vi blev mætte og det smagte overordnet rigtig dejligt. Det er ikke en speciel billig oplevelse, men det kan jo for den sags skyld godt gå en regnfuld tirsdag aften, hvor sjælen trænger til lidt opmuntring. Men konceptet for restauranten er simpelthen ‘for kendt til det her sted’. Jeg oplevede det som “koldt” og ikke hyggeligt, bortset fra selskabet. Lad mig endelig høre, hvis din oplevelse er anderledes. Du kan finde menukortet her