Issei restaurant ligger i stuen af SAS hotellet overfor hovedbanegården på Vesterbro i København. Jeg var lidt overrasket over kombinationen af køkkener, men det er udelukkende gå grund af min egen uvidenhed. Det viser sig, at fusionen mellem japansk og peruviansk kaldes “Nikkei”-køkkent. Typisk er det peruvianske ingredienser, men lavet efter japanske metoder. Nikkei betyder “japanske emigranter” og henviser til det store antal japanere, der tog til Peru i slutningen af 1800-tallet for at arbejde i minerne og sukkerplantagerne. Så blev man så klog.
Jeg var meget spændt på resultatet af denne fusion. Det lykkedes os at få et perfekt bord ved vinduet med masser af plads til de essentielle ting, som man jo medbringer i denne kolde tid. Dæmpet belysning og masser af tjenere. Ingen lader til at tale dansk.
Du starter som alle mulige andre steder med at blive præsenteret for valget af vand. Brus eller ikke brus. Vi tog aftenens første valg og kastede os over brus, som blev meget andægtigt skænket, som var det fin vin, og det dækkede kun lige bunden af glasset. Min veninde kommentere sagte “dont drink it all at once”. Det viser sig så også, at man betaler 60 kr pr flaske, så det kan bedre betale sig at investere i noget vin.
Cerviche med chulpe majs
Vi købte et glas chilensk sauvignon blanc og kastede os over menukortet. Der er flere størrelser af omakase-menuer. Omakasen til 5 retter kostede 520 kroner, men vi valgte fra kortet. Vi var begge ganske tiltrukket af cervichen. Havbars mødte chili, koriander, lime og citron. Det var store bløde stykker fisk med et knasende element af chulpe majs, der udgjorde det knasende element. Denne ret bør du klart bestille! Hold igen med vandet, men bestil cervichen, Det er mit råd til dig.
Du er der sandsynligvis for at kaste dig over lidt mere af det sammensatte køkken. Her valgte vi en grillet steak. Der kommer vitterligt kun en steak med lidt sauce, så bestil lidt side orders. Vi valgte grillede padrons. De er altid lidt af lidt af et lotteri i forhold til styrken i pebrene, og der var lidt af hvert repræsenteret på scoville skalaen. Pas nu på hvor meget vand, der bruges til at slukke tørsten, hvis tungen brænder.
Vi fik også en zucchinisalat med tempura-krummer og ost. Også rigtig velsmagende. De kan noget med dressinger på Issei og råvarene er pivfriske. Ingen af os var i særligt humør til desserter, og jeg er klar over det er så som så med dessertanmeldelser på denne blog.
Sur strandet samurai
Tilgengæld havde de en hel cocktailmenu, så vi nappede en cocktaildessert. En Nikkei Sour og en stranded samurai, som vi blev enige om måtte være inspireret af Anjinsan fra fordums tids Shogun-serie. Nikkei sour var i sandhed sur og udfordrede emailjens standhaftighed på tænderne. Den strandede samurai med sake, yuzu og den sjældne ingrediens agurkesirup var faktisk lidt vandet, men det hele blev suget ned. Det var med stor glæde, at der ikke var flere seatings, så man kunne sidde i ro og mag og nyde måltidet.
Det er ikke et billigt sted at frekventere, Vi kom af med knap 700 kr hver – og det var inklusiv en enkelt flaske brusende bobler og et enkelt glas vin. Betjeningen er højlig og rigelig, og maden frisk med en anderledes kombination end man er vant til. Det er klart et sted, jeg vil anbefale at spise, men tag en aften, hvor du har tid til at sidde og nyde det hele.
Issei: Hammerichsgade 1, Vesterbro
Hi
My name is Anja and I am contacting you on behalf of Giejo Magazine, a non-profit lifestyle magazine. Following several recommendations by our readers, we would be delighted to feature takingabite.dk in our monthly Spotlight section of the magazine where we talk about entrepreneurs with a view to inspiring others. This feature is completely free.
Please could you send me a unique article detailing the journey of takingabite.dk and its founders? This is the structure I am siding towards (it is not hard and fast):
– Business Name and what it does
– Founder’s/Owner’s story and what motivated them to start the business
– The challenges the business/market is facing
– The opportunities the business/market is facing
– Advice to others about business
It would be great if you could include images of the founder and the business. Please compress them as much as possible. Videos are also welcome.
Please aim to make the article around 1,500 to 2,000 words long to ensure the requisite degree of quality. Ensure that you use proper H2 to H3 headings.
You can add up to four do-follow backlinks to your business inside the article.
The deadline isn’t strict but ideally, it’s within two weeks. In your reply, please copy in our editorial team at stories@shopgiejo.com
Let me know if you have any questions.
Best wishes
Anja Wienholt