Diagonalkroen byder på lækker kromad i det Midtjyske

Diagonalkroen i Give, også kendt som Lindberg Dining, har ligget der i en menneskealder. Mit barndomshjem ligger tæt på, men jeg har faktisk aldrig spist der før iaften. Lasse Lindberg står bag kroen og under corona stod det klart, at han er en driftig herre. Han lancerede tartelet ud af huset med online salg. Danmark svælgede i tartelet, og tonsvis af høns i asparges fløj ud af døren hurtigere end det kunne fabrikeres. Det var tider! Tarteletfyldsbranchen blev efter corona nedlagt, og kroen fik fuld fokus med gode råvarer.

Diagonalkroen

Den ligger på torvet og er et af de få vandingshuller i den lidt søvnige provinsby. Der er hyggeligt indrettet og menukortet afslører ganske rigtigt gedigen kromad inklusiv en mulighed for burger til den mindre eventyrlystne gæst.

Billeder af kroen gennem tiderne

Vi gik ombord i en rejecocktail. Det bliver ikke mere klassisk. Rejerne håndpillede, på bund af salat med dåseasparges og thousand Island dressing on the side. Brødet var nybagt og superlækkert. Vores maritime cocktail smagte fuldstændig som den skulle, og som man ville forvente på en jysk kro med en god fast håndpillet reje. Vi havde valgt en Chardonney, som blev skænket i rigeligt fredagsmål og endda til en billig penge. Når den ovenikøbet er kold er mange parametre opfyldt i min bog.

Hovedretter

Hovedretterne blev udvalgt til at være wienerschnitzel og kulmule. Der kom kæmpe portioner ind, der måtte kæmpe lidt med rejerne og det nybagte brød om pladsen i maven. Stort stykke fisk med lidt crumble på og maste kartofler og beder i diverse nuancer. Dejligt med fisk godt tilberedt. Vi fik begge muligheden for at drukne vores ret i smørsauce med kapers. Smørsauce er virkelig en sjælden gæst på min tallerken men smagte kalorierigt og godt

Schnitzel

Schnitzelen havde mistet sin dreng, og vi gættede på den muligvis havde været stegt noget tid forinden men opvarmet til lejligheden. Men smagen var god og ingen gik ned på ærter.

Dessertkortet forblev ulæst, og jeg vil udfordre enhver til at kunne spise tre retter, for så vil man virkelig blive mæt. Vi trillede derfra i bil og med 860 kr mindre på Dankortet. Det er ikke overvældende billigt, men med store portioner i et køkken, der sætter pris på at gøre det godt i disse inflationsramte tider er det en forventelig pris. Tag I trygt på Diagonalkroen, hvis du er sulten omkring Give.

Diagonalkroen: Torvet 1, Give

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *