Delphine er den græske tante i cofoco familien

Delphine er en del af den efterhånden udvidede cofoco familie med alle sine efterhånden skæve onkler, billige kusiner og eksotiske fætre. Denne restaurant har specialiseret sig i Middelhavet og emmer af Grækenland og det sydlige Italien. Der er en masse grønt og grillet fisk på menuen og mulighed for sommerlige cocktails i rigt mål.


Delphine holder til i de gamle LéLé lokaler på hjørnet ved Vesterbrogade og det ny teater. Det er temmelig stort, og man sidder bestemt ikke lårene af hinanden. Denne aften havde vi allerede opbrugt al vores beslutningstagen for den dag, så vi lod os servicere med menuen til 450 kr. pr mand, der efterlod os uden yderligere stillingtagen.

Tjeneren præsenterede os for vinkortet, og her var jeg ikke på vagt. Vi bestilte en tør Riesling, men på mange meters afstand fik jeg spottet netop det, jeg bryder mig lige så lidt om som gennemkogt rosenkål. Nemlig naturvinen! Så og lugtede det med det samme – vildgær og grumsethed kom simpelthen ikke til at akkompagnere vores menu denne aften. Vi fik en skøn hvid traditionelt frembragt Bourgogne istedet.

Vi starter ud

Første ret var et stenovnsbagt brød med grillede rejer og hummus. Hummus’en havde fået en generøs klat pesto med edamamebønner og var en skøn dip til det friskbagte brød. Rejerne var fint tilberedt og med smag af hvidløg. Vi konstaterede dog hurtigt, at det var lidt noget ‘gratværk’. Det er jysk for den sensoriske oplevelse at have fingrene fulde af olieret reje efter endt forret.

Næste ret gjorde fortsat bourgognen virkelig fint selskab. Cerviche og tun med lidt ristet brød. Det var virkelig to gode retter! Cervichen var syrlig og godt krydret og tunen blød og frisk og og med en god marinade. De to retter kunne jeg spise i større portioner og som det eneste.

Hovedretten

Kyllingespyd

Hovedretten var meget traditionelt græsk, mad på spyd. Kyllingestykker, som var fint møre og stadig saftige. Dertil en vandmelon og feta salat. Ikke nogen større overraskelser i den. Men varm palmekålssalat med pinjekerner var superlækker. Jeg ved ikke, hvad de havde gjort ved den, men det var kål på den mere raffinerede måde, end når jeg hakker spidskål i privatkøkkenet. Vi dippede i en tzatziki med agurk, hvidløg og dild, og den smagte meget autentisk netop pga dilden.

Tzaziki

Nu var det ikke længere sulten, der plagede os, men ind kom en dessert i form af en yoghurtis. Den gjorde ikke fra eller til hos mig og fik desværre lov til at hensyne og som snemand frost i selskab med frøken tø og blev den vådere og vådere, mens vi gjorde kål på bourgognen.

Delphine er et hyggeligt sted, selvom der er højt til loftet og fyldt op. Det er lækkert mad og man bliver glad af et skud Middelhav på en kold dansk decemberdag. Jeg synes faktisk 450 kr for menuen er lige i overkanten, men i disse energikrise-tider er det måske bare sådan det er. Du kan også gå a la carte, men det kræver selvfølgelig, at du fortsat har en beslutning eller to tilbage i dig den dag.

Delphine: Vesterbrogade 40

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *