Nimb har en skøn brunch med en tur rundt i Tivoli

Nimb Brasseri er et usædvanligt godt bud på en god brunch i København. Jeg var så heldig at være betænkt med det i en fødselsdagsgave, og lod mig uden problemer hensynke i luksus og opvartning denne lørdag morgen.

Konceptet på Nimb er bordservering i tre tempi, således at man får en tre retters menu. Den klassiske brunch buffet består af diverse brød, juice, ost, marmalade etc, som man frit kan forsyne sig med.

Der er både mulighed for bobler med og uden alkohol og kaffe blev bragt til bordet i mænger, der var Vestbadet værdigt. Allerede ved første servering måtte vi tetrisse tallerkner, glas, kopper, vaser og saltkar rundt, så det ikke efterlod meget kig til den hvide dug.

1. servering

På bordet stod allerede noget skyr med granola og frisk frugt klar. Det skulle dog vise sig som lidt af en udfordring at opdrive sirup eller honning. De første retter kom flyvende på bordet. Først en kammusling på puffet tapioka-ris, en citrus salat og en gedeostemousse med en lille florentiner-småkage på.

Torskerogsnmousse med lakserogn

Sidstnævnte delte sit publicum ved vores bord meget godt op, men alle var begejstrede for kammuslingen. Der var små ruller af røget laks med tangsalat serveret i en muslingeskal, der dog nok aldrig har huset laksen i levende live, men alt fremstod meget maritimt. Fra den mere landlige menu blev der serveret lidt charcuterie med oliven. Alt var superlækkert.

Røget laks

2. servering

Nimbs anden servering stod klar i kulissen, og snød os ikke for den mere traditionelle røræg med bacon og pølser klassiker. Dertil var en lidt mystic mosaik rulle af tang og porre i noget fiskefars. Den fik nok desværre lov at spille anden violin ved vores bord, da den fik enorm baghjul af nogle sprøde kroketter serveret med lilla blomster på sten. Efter et par ture til vores kulhydratfyldte vandhul i form af brødstationen var bunden efterhånden ved at være lagt, så vi ventede lidt med tredie servering.

3. Servering

Desserten bestod af tre dele. En klassisk cannelé fra Bordeaux og nogle små madeleinekager dyppet i karamelchokolade. Dertil kom en pina colada dessert baseret på rom, ananas, hvid chokolade i en fast creme. Coladaen smagte dejligt, mens bagværket sandt at sige var noget til den tørre side. Det skal dog indrømmes, at der på dette tidspunkt i måltidet skulle noget ret exceptionelt til.

Propmætte gik vi en symbolsk runde i Tivoli for at få det hele til at bundfælde sig lidt. Det blev ikke ligefrem til en tur i dæmonen for det ville være for risikabelt, men alt i alt var det en ret fantastisk lørdag formiddag. Der skal helt klart bookes bord på Nimb, men skynd dig at gøre det, så har du noget at glæde dig til.

Tivoli en forårsdag i april

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *